Opplegg for kvalifisering til EM mix nasjonslag

 EBL inviterer til det første EM for mix nasjonslag i Lisboa, Portugal 21. – 28. februar 2019. Spillestart er fredag 22. februar. Norsk Bridgeforbund kan være representert med ett lag. 15. – 18. november arrangeres det kvalifisering i NBF Oslos lokaler. Spillestart er torsdag 15. november kl. 18:30 og kvalifiseringen avsluttes søndag 18. november kl. 14:20 – tidsskjema. Laget som vinner kvalifiseringen, får representere Norge i Lisboa.

Opplegg for kvalifisering til EM mix nasjonslag

 NBF inviterte norske spillere til kvalifiseringsspill for å kunne ta ut et lag til EM – Kvalifisering til EM mix for nasjonslag. Det meldte seg 9 lag innen fristen 1. september – se påmeldingssiden. I følge innbydelsen vil 8 lag få spille kvalifisering. Ei gruppe på tre – sportssjef Jon-Egil Furunes, Sten Bjertnes og Allan Livgård fra forbundsadministrasjonen – har ut fra skjønn og med støtte i lagenes snitthandicap tatt ut de 8 lagene som får delta i kvalifiseringen, se foreløpig kampoppsett for RR. Laget «Juniormix» er vurdert som det niende laget og får dessverre ikke delta i kvalifiseringen.

Organisering av kvalifisering
I tråd med tidligere praksis arrangeres en kvalifisering til et internasjonalt lagmesterskap etter følgende prinsipper:
  • Et hovedprinsipp er at en vinner skal kåres i kamp over mange spill mellom de beste lagene.
  • Kvalifisering mellom lag (ikke som parkvalifisering).
  • Stikkamp ved to deltakende lag.
  • Innledende runde og finalespill ved flere deltakende lag.
Kvalifiseringen til Bridge-OL for åpen klasse i Polen i 2016 ble arrangert som en innledende RR med semifinaler og finale.
Format kvalifisering
I årets kvalifisering, for å avgjøre hvem som skal få representere Norge i EM mix nasjonslag, vil det bli arrangert
  • Innledende runde består av en full serie – Round Robin (RR) => 12 spills kamper uten bytte. Serieoppsettet er basert på en enkel seeding slik at de antatt beste lagene møter hverandre i avslutningen av RR.
  • Vinner av RR velger semifinalemotstander blant # 3 eller 4 i RR. Semifinalene består av kamper over 3 sett => 12 spills sett. I tillegg vil innbyrdes oppgjør fra RR også telle med dvs. i alt 48 tellende spill i semifinalen.
  • Finale består av en kamp over 4 sett => 12 spills sett. I tillegg vil innbyrdes oppgjør fra RR også telle med dvs. i alt 60 tellende spill.
Fullstendig reglement for kvalifiseringen vil bli lagt ut på bridge.no en av de nærmeste dagene.
Utslåtte lag
Parene i de utslåtte lagene får tilbud om spill i «Larvik storturnering» som spilles lørdag 17. november fritt => startavgiften dekkes av den innbetalte deltakeravgiften i kvalifiseringen til EM mix nasjonslag.
Deltakeravgift
Deltakeravgiften for kvalifiseringen er 1.000,- kr per spiller. Spillere under 26 (f. 1993 eller senere): 500,- kr.
Overskuddet tilfaller vinnerlaget som et tilskudd til deltakelse i EM i Lisboa. NBF dekker startavgift og spilleskjorter for laget i EM.